Pluimveehouderij

Achtergrond 784 x bekeken

Finecto Air Treatment tegen bloedluis

Best Air Choice in Ruinen en Domien Leemans bv hebben een luchtbehandelingsmethode ontwikkeld om vogelmijten (bloedluizen) in alle stadia te bestrijden.

Finecto Air Treatment (FAT) heet deze luchtbehandelingsmethode tegen vogelmijt (bloedluis).

Tijdens de leegstand

De luchtbehandelingsmethode Finecto Air Treatment wordt toegepast tijdens de leegstand, is milieu- en voedselvriendelijk en onschadelijk voor stal en pluimveehouder.

Bloedluizen tijdens de behandeling actief

De ontwikkelaars van de Finecto Air Treatment hebben met succes gezocht naar een manier om de bloedluizen tijdens de behandeling te activeren, in plaats van weg te laten vluchten. Zo worden alle vogelmijten uitgeschakeld die met de luchtbehandeling in aanraking komen. Vervolgens kan na opzet een eventuele herbesmetting met het vloeibare Finecto worden behandeld.

Eerste ervaringen bij opfokbedrijven zeer positief

De eerste ervaringen met de Finecto Air Treatment, opgedaan bij opfokbedrijven, zijn zeer positief . De opfokkers waren verrast door de vele bloedluizen die na de behandeling door de gehele stal verspreid lagen, aldus de ontwikkelaars. Voorheen besmette opfokbedrijven hebben door deze behandeling bloedluisvrije hennen afgeleverd. Afhankelijk van de ernst van de besmetting kan een opfokbedrijf bloedluisvrij worden na drie leegstandsbehandelingen met de FAT-methode.

4,5 cent per dierplaats

Een behandeling met de Finecto Air Treatment kost vanaf 4,5 cent per dierplaats, afhankelijk van de stalinrichting en de dierbezetting.

Nog geen ervaring bij legstallen

Er is nog geen ervaring opgedaan met het behandelen van legstallen.

Meer informatie

Best Air Choice bv, Ruinen, tel. (0522) 47 33 34 (Arie Brals)
Domien Leemans bv, Meppel, tel. (06) 46 42 20 36 (Domien Leemans)

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.