Pluimveehouderij

Achtergrond 1419 x bekeken 1 reactie

Erik Weel

Erik Weel is toegetreden tot het bestuur van de vakgroep pluimveehouderij van LTO Noord.

Vleeskuikenhouder Erik Weel volgt in het bestuur van de vakgroep pluimveehouderij van LTO Noord Florence Been uit Blije (Fr) op. Florence Been heeft het vleeskuikenbedrijf van haar en haar man verkocht om in Zweden een (melkvee)bedrijf te beginnen.

Erik Weel heeft samen met zijn vader en broer een bedrijf met akkerbouw, melkvee en 65.000 vleeskuikens.

Foto

Albert Papenburg

Eén reactie

 • no-profile-image

  Dan Bakker

  Hallo Erik,

  Het is maar goed dat jouw plan is afgewezen door Provinciale Staten. Economie voeren over de ruggen van machteloze, stemloze medewezens is slavernij.

  Het discrimineren van andere levende wezens dan de mensensoort heet speciëisme en moet net zoals het discrimineren van mensen onderling uitgebannen worden uit onze maatschappij.

  Als je ziet hoe die kuikens en kippen behandeld worden, hoe hard ze aangepakt worden, hoeveel medicatie zij geinjecteerd krijgen, hoe hun snavels geknipt worden en hoe verschrikkelijk hard deze hulpeloze wezentjes over lopende banden worden gevoerd waarbij de haantjes door de versnipperaar gaan.

  Ik vind dat een totaal respectloos omgaanmet levende wezens, ze vermoorden uit hebzucht.
  Het is moreel verkeerd om zo met dieren om te gaan, wat gij niet wilt dat u geschiedt doet dit ook een ander niet.

  Ik heb alternatieven voor je, ga hennep telen. Hennep is een plant waar je van alles van kunt maken, brandstoffen, kunststoffen, kleding, voedselproducten, canvas, medicijnen, kabels e.d. Het is een snelgroeiend gewas dat weinig nodig heeft om tot wasdom te komen.

  De olieboeren in de wereld hebben hennep een bad rap gegeven omdat ze het milieuvriendelijke gewas als een enorme concurrent zagen voor hun eigen product. Stinkende vieze milieuverontreinigende olie.

  Nog een suggestie, ga vleesvervangers produceren er is vraag naar en vele vleesvervangers zijn net zo lekker als een stukje vlees bij je eten. Maar dan zonder al dat enorme leed dat je veroorzaakt bij dieren en dierenvrienden.

  Kijk maar eens bij de Albert Heijn bij de vleesvervangers dan weet je niet wat je ziet en je hebt er een enorme keuze.

  Wees flexibel en ga iets anders doen dan dieren martelen.

  Smaak is de laagste emotie, mededogen is het hoogste goed.

  Met vriendelijke groet,

  Dan Bakker.
Of registreer je om te kunnen reageren.