Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken 2 reacties

Week 52: goede kuikenmarkt

De vleeskuikenmarkt blijft redelijk positief gestemd ondanks de uitval van werkdagen en de kerstvakantie. Alle omstandigheden in aanmerking genomen is er sprake van een goede markt, zeker voor de tijd van het jaar.

Goede kuikenconsumptie

De consumptie van kuikenvlees blijft behoorlijk op peil en daarmee ook de verkopen van kuikenvlees.

Opbrengstenprijzen hoog

De pluimveebeurs in Barneveld laat de prijzen voor (niet-contractgeboden) vleeskuikens voor levering komende week onveranderd. Ook de basiscontractprijs verandert niet. Daarmee blijven de opbrengstprijzen op een hoog niveau.

Kosten (voer en energie) ook hoog

Dat de opbrengstprijzen voor de vleeskuikens hoog zijn is overigens geen luxe, want hetzelfde geldt voor kosten die de vleeskuikenhouders moeten maken. Niet alleen het voer stijgt nog steeds in prijs, in dit jaargetijde laat ook de energieprijs zich extra gelden. Er zijn geluiden uit het veld dat er (grote) vleeskuikenhouders zijn die om deze reden overwegen een ronde over te slaan.

Albert Papenburg

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bart

  mischien geen gek idee om weloverwogen een ronde over te slaan van wege de stookkosten die kunnen al gauw op lopen tot ca. 12 ct/kuiken de komende ronde als het goed koud wordt. vaak zie je dat iedereen toch door gaat, wat is jullie mening? ben wel benieuwd!

 • no-profile-image

  chickenranch

  De BCP ligt al 12 weken op 77.5 terwijl het voerkosten in die periode met 9.8 eurocent per kuiken is gestegen.Voor een bedrijf met 250.000 kuikens lever je in dec. t.o.v.sept per koppel € 24500 in. De BPC moet omhoog!!!
  Begin met een week langer leegstand,is er binnen 4 weken geen reactie 2 weken langer leegstand enz.
  bespreek dit ook binnen de studieclub en zeg dat ze de rug recht houden.Wedden dat de slachterijen gaan bellen met de voerfabrieken en andersom. We hebben met z'n allen best wel macht maar we maken er geen gebruik van.
  Ik ben benieuwd naar meer reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.