Pluimveehouderij

Achtergrond 144 x bekeken

Week 50: vriendelijke eiermarkt

Een stabiel en vriendelijk beeld op de markt van consumptie-eieren, met in het begin van de week wat dalingen in de eierprijzen, maar later in de week weer een licht opwaartse prijstendens.

De situatie op de eiermarkt is in week 50/2007 in vergelijking met vorige week niet echt gewijzigd. De bestellingen zijn redelijk qua volume en in de eierprijzen zit niet bijster veel beweging. De eierconsumptie blijft opnieuw goed op peil.

Enkele pakstations gaven wel aan dat de eierprijzen in het begin van deze week wat lager noteerden, maar vanaf woensdag zat er weer een licht opwaartse tendens in, zodat in de eierprijzen per saldo in deze week niet veel zal veranderen. Overigens zal men op de vrije markt voor eenmalige leveringen best een hogere eierprijs kunnen realiseren, maar dat is zeker niet het beeld voor de gehele eiermarkt.

De eiproductenindustrie koopt wel eieren, maar de hoeveelheden zijn niet echt groot. Veel eiproductenfabrikanten zullen de maandag voor Kerstmis sluiten en mogelijk zelfs ook op de donderdag en vrijdag na Kerstmis. Dit betekent dat men het liefst met zo weinig mogelijk eieren de feestdagen in wil gaan, maar dat zal voor de meeste marktpartijen gelden.

Het eieraanbod is wat wisselend: kooi-eieren zijn er in voldoende mate, terwijl er een lichte krapte is bij de scharreleieren.

(bron: PVE)

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.