Pluimveehouderij

Achtergrond 145 x bekeken 1 reactie

Week 46: eiermarkt blijft vriendelijk

De toon op de markt van eieren blijft volgens de pakstations redelijk vriendelijk. De eierconsumptie die al wekenlang vrij goed is, blijft op peil en de pakstations realiseren opnieuw een wat hogere prijs.

Wisselende vraag eiproductenindustrie - De vraag van de eiproductenindustrie wisselt wat. Het lijkt erop dat de meeste eierverwerkers toch moeite hebben met het huidige niveau van de eierprijzen, want men stelt eventuele bestellingen zo lang mogelijk uit. De eiproductenindustrie zou voor de verwerking richting de komende feestdagen toch eieren nodig moeten hebben, maar desondanks is de vraag van een aantal eiproductenfabrikanten aan de rustige kant. Mogelijk dat enkele eierverwerkers over nog wat ruimere voorraden eieren beschikken dan aanvankelijk is aangenomen, maar aannemelijk lijkt dat niet.

Aanbod kooi ruim, alternatief schaars - Het aanbod van kooi-eieren is ruim voldoende, terwijl alternatieve eieren steeds schaarser worden. Vooral vrije-uitloopeieren en biologische eieren zijn niet erg ruim voorhanden.

Eierafzet op buitenland - Er is nog steeds wel wat vraag naar eieren vanuit het Verenigd Koninkrijk en ook enkele Oost-Europese EU-lidstaten vragen naar eieren. De eierafzet naar derde landen blijft beperkt, vooral uiteraard vanwege het hoge prijspeil van de eieren op dit moment.

Albert Papenburg

Eén reactie

  • no-profile-image

    freilandkiep

    Wordt Wakker[ei] Heren!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.