Pluimveehouderij

Achtergrond 329 x bekeken

Geen salmonella in kipfilet door oregano-olie

Oregano-olie is een effectieve bacterieremmer. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Sara Burt.

Door oregano-olie aan bijvoorbeeld kipfilet toe te voegen, worden de ziekteverwekkende bacteriën salmonella en E. coli O157:H7 gedood. Burt promoveert op 29 november aan de Universiteit Utrecht.

Het bestanddeel, carvacrol, dat in oregano-olie zit doodt de bacteriën die ernstige voedselinfecties kunnen veroorzaken. Volgens de promotor kan carvacrol dienen als natuurlijk antibacterieel middel voor voedingsmiddelen. Een van de voordelen van het gebruik van carvacrol om bacteriën in voedsel te remmen is dat het in de vorm van een damp toegepast kan worden. Het hoeft dan niet vermengd te worden met het uiteindelijke voedselproduct, zoals met veel andere conserveringsmiddelen wel gebeurt, aldus Burt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.