Pluimveehouderij

Achtergrond 255 x bekeken

'Bloggers' op bezoek

Foodlog-lezers bezoeken twee vleeskuikenbedrijven.

Lezers van foodlog.nl gingen op maandag 12 november 2007 in Brabant kijken op het traditionele vleeskuikenbedrijf van Hugo Bens in Mill en op het bedrijf met Volwaard-vleeskuikens van Willy van Erp in St. Antonis.

In een van de blogs op foodlog.nl, die over Volwaard ging, heeft Volwaard-projectleider Hans de Haan een bijdrage geleverd en de lezers uitgenodigd om zelf een keer te komen kijken.

Tijdens het bezoek van de Foodlog-lezers waren namens Volwaard projectleider Hans de Haan en Hans Fuchs van de Stuurgroep Volwaard aanwezig, en namens de Dierenbescherming Marijke de Jong. De Dierenbescherming ondersteunt het Volwaard-kuiken.

Tijdens en na de stalbezoeken, waaraan 12 ’bloggers’ deelnamen, was er volgens Volwaard-projectleider Hans de Haan een goede discussie. „Die ging er in de kern vooral over hoe de pluimveesector het contact met de consument kan verbeteren. Wat wil een consument wel weten, wat niet, en wat moet hij weten om voor zichzelf de goede keuzes te kunnen maken, die voor elke consument verschillend kunnen zijn.”

Op de website www.foodlog.nl wordt intensief ’geblogd’ over van alles wat met voedsel en voedselproductie te maken heeft. Dick Veerman van foodlog.nl is er op uit om de urban attitude (stadse houding) ten opzichte van voedsel aan de kaak te stellen. Stedelingen weten niet waar het voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en waarom dat zo gebeurt.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.