Pluimveehouderij

Achtergrond 1158 x bekeken

Jos Mans

Jos Mans, scharrelkippenhouder in Tungelroy (bij Weert), is 16 november 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jos Mans kreeg de koninklijke onderscheiding tijdens de afscheidsreceptie die hij in Roermond kreeg aangeboden van de LLTB naar aanleiding van zijn aftreden als lid van het LLTB-(hoofd)bestuur.

Jos Mans is sinds 1989 bestuurlijk actief binnen de LLTB als voorzitter van de afdeling Tungelroy. In 1997 werd hij voorzitter van de kring Midden-Limburgse LLTB-afdelingen en lid van het LLTB-(hoofd)bestuur. In het (vernieuwde) LLTB-bestuur was hij sinds 2004 verantwoordelijk voor de portefeuille Milieu en vandaaruit op dat gebied ook actief binnen LTO-Nederland.

Jos Mans trad in november 1991 toe tot het bestuurs van de landelijke NOP-kring scharrelkippenhouders. Vanaf januari 1995 tot aan de opheffing van die NOP-kring in juni 2001, was hij er voorzitter van. Sindsdien is Jos Mans bestuurslid (vice-voorzitter) van de landelijke NOP-kring leghennenhouders.

Drie nieuwe bestuursleden
Behalve Jos Mans treden nog drie van de zeven LLTB-bestuursleden af. Op 7 november zijn drie nieuwe bestuursleden gekozen, onder wie Léon Moonen, vermeerderaar en vleeskoeienhouder in Nederweert.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.