Foto: Mark Pasveer MechanisatieNieuws

Valtra aan de haal met TOTY-prijzen

Op de eerste dag van de Agritechnica is het Valtra dat twee van de vier Tractor of the Year (TOTY)-awards veroverde. Namelijk die van mooiste trekker (Best of Design) en die van Tractor of the Year algemeen.

Beide prijzen zijn toegekend aan de Valtra T254 Smart Touch. Volgens de jury die bestaat uit Europese mechanisatiejournalisten uit 25 landen, mag Valtra met deze eer strijken, omdat het de nieuwe bediening – en dan met name de Smart-Touch-terminal – heel intuïtief inrichtte. Echt vernieuwend in de trekkerbranche.

Blijdschap bij de winnaars. De Valtra Versu T254 won zowel de hoofdprijs als de award voor mooiste ontwerp. - Foto's: Mark Pasveer

Blijdschap bij de winnaars. De Valtra Versu T254 won zowel de hoofdprijs als de award voor mooiste ontwerp. – Foto’s: Mark Pasveer

Boerentrekker

De prijs van de beste boerentrekker (Best of Utility) ging naar McCormick met zijn X6 Vt-Drive. Volgens de jury een verdiende prijs, omdat McCormick erin slaagt in een betaalbaar boerensegment een trekker te introduceren met een eenvoudige traploze transmissie die het bedrijf helemaal zelf ontwikkelde.

Hier is de McCormick X6 Vt-Dtive, voorzien van kersverse bestickering op de voorruit.

De prijs in de categorie Best of Specialised ging naar Fendt, voor de 211 Vario V. De 211 Vario is de trekker die in deze compactklasse uitblinkt qua techniek. Zoals stuurautomatiek op basis van RTK-gps en ultrasoon-sensoren. Ook excelleert de trekker in souplesse, mede dankzij de traploze transmissie.

De beste compacttrekker werd de 211 Vario van Fendt.

De beste compacttrekker werd de 211 Vario van Fendt.

De prijswinnaars wonnen van deze genomineerden.

De geschiedenis van TOTY:

TOTY-geschiedenisKlik op de afbeelding voor een grotere weergave.


Beheer
WP Admin