Foto: ANP MechanisatieNieuws

Forse winststijging voor trekkerfabrikant John Deere

De Amerikaanse fabrikant van tractoren en andere landbouwmachines Deere & Co heeft het afgelopen kwartaal flink beter geboerd dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van aantrekkende marktomstandigheden, met name in Zuid-Amerika.

De omzet in de laatste drie maanden van het gebroken boekjaar dat loopt tot en met oktober, viel met $ 8 miljard (€ 6,8 miljard) bijna een kwart hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Over het gehele boekjaar namen de verkopen met 12% toe tot $ 29,7 miljard.

De nettowinst van Deere in het vierde kwartaal bedroeg $ 510 miljoen, 79% meer dan een jaar eerder. De jaarwinst ging met meer dan 40% omhoog naar $ 2,2 miljard. De resultaten zijn beter dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Zonnige vooruitzichten

Deere schetste verder zonnige vooruitzichten voor het lopende boekjaar. De marktcondities blijven naar verwachting gunstig en het concern denkt zowel de omzet als de winst met bijna een vijfde verder te kunnen opvoeren. Voor de nettowinst in het boekjaar 2018 gaat Deere uit van $ 2,6 miljard.

Beheer
WP Admin