Mechanisatie

Nieuws 3368 x bekeken 1 reactie

Cumela subsidieert 500 trekkerbumpers

Met een campagne én subsidie bij de aanschaf, wil Cumela Nederland zorgen dat er versneld 500 trekkers met een trekkerbumper op de weg komen. Cumela onderstreept daarmee het belang voor veiliger landbouwverkeer op de openbare weg.

Michiel Pouwels, directeur van Cumela zegt dat trekker-eigenaren overtuigd moeten raken van het nut en de noodzaak van een trekkerbumper. "Omdat wij als brancheorganisatie overtuigd zijn van de voordelen van een trekkerbumper, heeft ons bestuur besloten te investeren in een campagne, onder het motto 'Veiligheid voorop'. Verder stellen wij voor onze 2.000 ledenbedrijven en rijschoolhouders die opleiden voor het T-rijbewijs een subsidie beschikbaar van maximaal €500 per bumper voor de eerste 500 aangeschafte trekkerbumpers."

Uit oogpunt van verkeersveiligheid is het beter dat weggebruikers niet alleen 's nachts maar ook overdag sneller en beter zicht hebben op de contouren van een trekker.</p>
<p><em>Foto: Zuidberg, Stan Verstegen</em>
Uit oogpunt van verkeersveiligheid is het beter dat weggebruikers niet alleen 's nachts maar ook overdag sneller en beter zicht hebben op de contouren van een trekker.

Foto: Zuidberg, Stan Verstegen

Contouren trekker sneller zichtbaar

Uit een analyse van ongevallen met landbouwverkeer die de Onderzoekraad voor Veiligheid in 2010 afrondde, bleek al dat de verkeersveiligheid ermee gediend zou zijn wanneer weggebruikers niet alleen 's nachts maar ook overdag sneller en beter zicht hebben op de contouren van een trekker. Het niet tijdig onderkennen daarvan is een belangrijke oorzaak van ongevallen waarbij landbouwverkeer betrokken is. Naar aanleiding daarvan deed Cumela langdurig uitgebreide praktijkproeven met trekkerbumpers. Nu pakt de brancheorganisatie de handschoen op om het gebruik van trekkerbumpers verder te stimuleren.

Eén reactie

  • noorloos

    toch wel jammer dat alleen de leden van de cumela de subsidie kunnen krijgen en de gewone agrarier niet .

Of registreer je om te kunnen reageren.