Mechanisatie

Nieuws 2402 x bekeken

Franse trekkermarkt zwakt af

In Frankrijk zijn in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 11% meer trekkers verkocht dan een jaar eerder. In de maand juni lag de trekkerverkoop echter bijna 18% onder het niveau van vorig jaar.

De goede gang van zaken aan het begin van dit jaar heeft veel te maken met de zogenaamde Wet Macron. Deze wet heeft de mogelijkheden voor fiscale afschrijving van agrarische investeringen aanzienlijk verruimd. De effecten van die wet lijken nu echter uitgewerkt.

De toename in de Franse trekkerverkoop begin dit jaar en de afzwakking in juni hebben veel te maken met de Wet Macron.

Trekkers voor boom- en wijngaarden

De organisatie van fabrikanten van landbouwmachines, Axema, meldt verder dat de verkoop van trekkers voor boom- en wijngaarden over de eerste zes maanden gezien ruim 18% hoger lag, maar dat de markt daarvoor in juni nagenoeg gestabiliseerd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.