Mechanisatie

Nieuws 1154 x bekeken

Nieuwe nok verlengt levensduur Firestone

Firestone presenteert een update op de bestaande Maxi Traction serie uit 2012. Het nieuwe model is gefabriceerd met andere compounds. Maar de grootste verandering zit hem in de nokken. Die werden hoger, langer en breder. Bij elkaar moet dit de levensduur van de Maxi Traction 65-band verlengen.

De nokken van model 65 zijn 11% hoger, 9% breder en 24% langer dan bij zijn voorganger. Al met al gaat er bijna een kwart meer rubber in de nokken zitten, en hebben ze een grotere overlap. Het rijcomfort op de weg is daardoor beter, en dankzij de gelijkmatigere slijtage leven de banden langer. De maat 650/65 R42 heeft door de wijzigingen het grootste nokoppervlak in vierkante centimeters in zijn klasse.

Tot 4% meer tractie

Een van de zijkanten van de nokken is niet recht, zoals gebruikelijk, maar geknikt ('dual angle'). Dit geeft de band in het land meer grip. Tot 4% extra, claimt Firestone. De fabrikant levert de Maxi Traction 65 in 16 maten, van 440/65 R24 tot 650/65 R42.

Nieuwe nok verlengt levensduur Firestone

Of registreer je om te kunnen reageren.