Mechanisatie

Nieuws 2816 x bekeken 2 reacties

Franse tractorenmarkt groeit weer

In Frankrijk zijn vorig jaar 33.828 nieuwe tractoren op kenteken gezet. Dat is bijna 2% meer dan in 2014. Die lichte groei volgt ook op een daling met 22,5% in het voorafgaande jaar.

De afzet van landbouwtractoren is nagenoeg stabiel gebleven terwijl die van gespecialiseerde tractoren, zoals voor de wijnbouw, en tractoren voor het groenonderhoud een flinke groei vertoonden. De Franse tractorenmarkt heeft vooral in de laatste twee maanden van het jaar een sterk herstel laten zien, met een toename op jaarbasis van 15% in november en 25% in december. Niet uitgesloten is dat de versnelde investeringssteun die de regering heeft aangekondigd daarbij een rol heeft gespeeld.

Madelon de Lepper

Laatste reacties

  • farmerbn

    Je mag nu een terkker en andere investeringen die op de lijst staan, tot 140% afschrijven. Daarnaast is in de meeste gevallen een boekwinst bij verkoop van een investering belastingvrij. Dus een trekker in 7 jaar 140% afschrijven , daarna verkopen en het verkoopbedrag netto in de zak houden.

  • farmerbn

    Je kunt de trekker van 7 jaar ook verkopen aan je tweede BV en dan weer een keer afschrijven. Na 7 jaar verkoop je hem weer aan de eerste.

Of registreer je om te kunnen reageren.