Mechanisatie

Nieuws 1924 x bekeken laatste update:1 okt 2015

Zilver voor frontaftakas Zuidberg

Ens (Fl.) - Zuidberg wint met een frontaftakas een zilveren medaille op de Agritechnica. Het product is samen met het Canadese CVT Corp ontwikkeld. Met deze aftakas kun je een werktuig met een zelf gekozen toerental aandrijven, onafhankelijk van het motortoerental van de trekker.

Het voordeel hiervan is een hogere en meer constante werknauwkeurigheid. Ook levert het een brandstofbesparing op omdat de dieselmotor van de trekker in een gunstiger bereik werkt. Bovendien is de geluidsbelasting lager. Het werktuigtoerental is traploos in te stellen.

In 2013 won Zuidberg ook al een zilveren medaille voor een tweetraps transmissie voor het aandrijven van een lier voor bosbouwtractoren.

 

Zuidberg Frontline Systems en Zuidberg Tracks: Hal 3, stand C25

Zuidberg Transmissions en CVT Corp: Hal 17, stand B09

Foto

  • Zilver voor frontaftakas Zuidberg
  • Zilver voor frontaftakas Zuidberg

Of registreer je om te kunnen reageren.