Mechanisatie

Nieuws 2547 x bekeken

Veenhuis: all in the family

Raalte (Ov.) – Veenhuis Machines is weer voor de volle 100 procent een familiebedrijf. De investeerders die sinds financiële krapte in 2006 meestuurden, hebben hun aandelen overgedaan aan Veenhuis.

Door de kapitaalinjectie en de versterking van het management kon Veenhuis de afgelopen negen jaar strategische keuzes maken en de bedrijfsvoering optimaliseren. Het standaardiseerde de productielijnen, en meer werk gebeurt nu door derden. Kverneland nam de voederwinningstak over. Door alle veranderingen is de bijdrage van de export aanzienlijk gegroeid, van één derde van de omzet in 2006 naar twee derde afgelopen jaar.

Veenhuis wil internationaal doorgroeien met hoogwaardige machines voor transport, aanwending én bewerking van vloeibare mest. Daartoe zijn gesprekken gevoerd met potentiële distributeurs en dealers in landen waar het bedrijf nog niet actief is. Tweede speerpunt is uitbreiding van het portfolio, om de dealers een compleet assortiment aan te kunnen bieden. Het gaat dan om intelligentie en precisie van de machines, en specialisatie in NIRS-technologie (infrarood) voor realtime mestanalyse op de machine (foto).

Foto

  • Veenhuis: all in the family

Of registreer je om te kunnen reageren.