Mechanisatie

Nieuws 5518 x bekeken

Tussen Puma en Magnum

St. Valentin (O.). Case IH stelt een nieuwe trekkerserie voor, de Optum. Deze vult het gaatje tussen Puma en Magnum. Er zijn twee modellen, van 270 en 300 pk. In vermogen ongeveer gelijk aan de kleine Magnums, maar hij is met 11 ton wel ongeveer 2 ton lichter.

Daardoor moet de Optum een meer Europese trekker worden. Hij wordt dan ook in Europa gebouwd (St. Valentin, Oostenrijk). Krachtbron is de 6,7 liter FPT die ook in de Puma ligt. Dankzij een elektronisch geregelde variabele turbo levert deze meer vermogen. De Optum is er vooralsnog alleen met een traploze transmissie. Opvallend is het nieuwe design, dat ook in andere nieuwe Case IH-trekkers zal terugkeren. De trekker heeft een nieuwe geveerde vooras en een deelbaar frontgewicht.

Uiteraard zijn er binnen het CNH-conglomeraat ook blauwe tegenhangers, en wel de New Holland T7.290 HD en de T7.315 HD. Deze delen motor en aandrijflijn, transmissie en vooras met de Case IH. De blauwen worden in Basildon (VK) geproduceerd.

Foto

  • Tussen Puma en Magnum

Of registreer je om te kunnen reageren.