MechanisatieNieuws

Kuhn Metris 4102

Doetinchem (Gld.) – In de werktuigtest van TREKKER figureerde dit keer de tweede generatie van de Kuhns Metris-spuitmachine. De 4102, met 4.100 liter tank en 24 meter aluminium boom, kreeg een chic design mee van de fabrikant, maar technisch zijn er nog wel wat verbeterpunten.

Onze testmachine had de optionele fuseebesturing (meerprijs €6.700) en de E-Set bediening met elektrisch bediende kleppen (€4.950). Daarbij de gps-sectieschakeling van Trimble inclusief CFX 750-terminal (€3.450) en automatische boomhoogteregeling van Norac (€4.500). De vanafprijs van deze spuit bedraagt €50.950, inclusief de 24 meter aluminium boom.

Voor dat geld heb je een spuitmachine die punten scoort met zijn lichte gewicht en goede dosering. De boomvoering, de vultrechter en de menustructuur van de bediening bieden nog wel ruimte voor verbetering. Kuhn start daar al mee op de Agritechnica. Met Visioreb komt er een oplossing voor onvolkomenheden in de gps-sectieaansturing. Tevens komt er een Isobus-oplossing die een aantal van de terminals en stekkeraansluitingen overbodig maakt. En wellicht komen er dan ook minder handelingen die je moet uitvoeren bij elk begin van de bespuiting. Een aanduiding van de nog te spuiten oppervlakte zou daarin ook zeer welkom zijn.

Beheer
WP Admin