Mechanisatie

Nieuws 1749 x bekeken

Fruittelers willen investeren in trekkers

Roggel - Ruim 10 procent Nederlandse fruittelers wil investeren in trekkers. Dat blijkt uit onderzoek van Agridirect.

Na een daling in 2014 hebben dit jaar weer meer Nederlandse fruittelers plannen om te investeren in een tractor. 10,4 procent van hen geeft aan te willen investeren in een nieuwe, dan wel tweedehands trekker.

De resultaten zijn afkomstig uit de jaarlijkse FruitteeltScanner van marketing- en marktonderzoeksprojecten AgriDirect. Tijdens deze telefonische inventarisatie in juli en augustus van dit jaar hebben 700 Nederlandse fruittelers (vanaf 2 hectare) vragen beantwoord over onder meer hun bedrijfsactiviteiten en de toekomst- en investeringsplannen.

Belangstelling voor nieuw en tweedehands trekkers

In het afgelopen jaar is te zien dat zowel de belangstelling voor een nieuwe als een tweedehands tractor toeneemt. 7,2 procent van de Nederlandse fruittelers heeft plannen om een nieuwe tractor aan te schaffen, 3,2 procenten geeft de voorkeur aan een tweedehands tractor. In 2014 had 4,1 procent plannen om in een nieuwe tractor en 1,7 procenten in een tweedehands trekker te investeren.

Fendt populairst bij fruittelers

Op de Nederlandse fruitbedrijven blijkt Fendt het belangrijkste tractormerk. Dit jaar bereikt dit merk landbouwmachines een aandeel van 30,1 procenten. New Holland volgt op een tweede positie met 21,1 procenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.