MechanisatieNieuws

Pols stopt als Zetor-importeur

Zuidland (Z.-H.) – Pols Zuidland stopt als Zetor-importeur voor de Benelux. Verkoopleider Marc Reuter zegt dat Pols de opdracht voor de distributie van Zetor-trekkers en -onderdelen terug heeft gegeven aan de fabriek in Tsjechië.

Het importeurschap bracht Pols niet wat het er vooraf van verwachtte. Het verkocht veel minder trekkers dan gepland. Reuter wijt dat vooral aan het veranderende dealerlandschap in Nederland. Veel importeurs van grote Westerse merken verwachten exclusiviteit van hun dealers, met de voorwaarde dus dat die dealers hun tweede trekkermerk laten vallen. Bij de meeste dealers was Zetor het tweede merk. Weinig dealers waren bereid exclusief Zetor te voeren. Dat kwam mede doordat Zetor nog geen volledig trekkerprogramma kon aanbieden. De viercilinder Forterra van 150 pk was het zwaarste model. Nu komt daar de zescilinder Crystal bij, maar daar wilde Pols niet op wachten.

Zetor moet dus op zoek naar een nieuwe importeur. Of Slootsmid Trading uit Goor (Ov.) de import weer ter hand gaat nemen, is niet bekend. In 2013 verloor Slootsmid het importeurschap van Zetor, na  meningsverschillen met de fabriek over garantiegevallen. Zolang er geen nieuwe importeur is, blijft Pols de zaken van Zetor in Nederland behartigen.

Beheer
WP Admin