Mechanisatie

Nieuws 2450 x bekeken

Geospread op kleinere strooier

Nieuw-Vennep (Z.-H.) - Kverneland introduceert het GEOspread-systeem (sectiegestuurd gps-strooien) op een strooier voor het middensegment. Deze nieuwe strooier, voor de veehouder of middelgrote akkerbouwer, komt in Nederland als Vicon Rota-Flow RO-M EW GEOspread op de markt.

Hij is afgeleid van de Rota-Flow RO-EDW GEOspread. GEOspread werkt met maximaal 24 secties in deze EDW-variant, maar bij de nieuwe EW zijn dit maximaal 14 secties van 2 meter. De maximale werkbreedte is derhalve 28 meter. GEOspread heeft als eigenschap dat het - door het verschuiven van de uitstroomopening boven de schijf - ook alleen de buitenste sectie(s) kan strooien. Vicon heeft nu in dit segment de Rota-Flow RO-M EW. De nieuwe strooier heeft ten opzichte van de 'gewone' EW-weegstrooier vier weegcellen in plaats van één. En verder een roerder die 15 procent langzamer draait dan de strooischijven, dit om de kunstmestkorrels te sparen. Verder heeft de EW een bakinhoud tot 2.000 liter, waar de EW GEOspread tot 2.450 liter gaat. Wat de Vicon Rota-Flow RO-M EW GEOspread gaat kosten, weet Vicon Benelux nog niet.

Foto

  • Geospread op kleinere strooier

Of registreer je om te kunnen reageren.