Mechanisatie

Nieuws 5085 x bekeken

machineCam: draadloze camera

Mölndal (Zwe.) - Het Zweedse Luda introduceert een draadloos camerasysteem. Het is flexibel in het gebruik, want je plaatst de camera snel waar je hem nodig hebt, en na gebruik is hij weer te verwijderen en klaar voor een volgende klus.

De machineCam is een verbeterde uitvoering van de eerder geïntroduceerde tractorCam S. De beeldkwaliteit is nu gelijk aan die van bekabelde systemen, maar met de vrijheid van draadloze technologie. Het energieverbruik halveerde, de helderheid van het schermpje in de trekkercabine verdubbelde. De HD-monitor kan in splitscreen-modus werken en toont dan twee camerabeelden gelijktijdig. De waterdichte, schoonmaakbestendige behuizing beschermt de camera tegen buiteninvloeden. De camera (beeldhoek 120 graden) beschikt bovendien over een ingebouwde verwarming die inschakelt in koude omstandigheden. De schokreducerende hoeken en dubbele zuigschijven maken een snelle bevestiging mogelijk.

Flexi Pack X

Ook te koop is het FlexiPack X, een magnetische accu met een inzetduur van 10 tot 15 uur, genoeg voor een zomerdag. De magnetische draagkracht is 40 kg. De accu blijft daarmee op zijn plaats bij wat voor weer dan ook en in de meest veeleisende omstandigheden. De Zweedse makers testten de efficiëntie en bruikbaarheid van het systeem op balenpersen, ploegen, trailers, achter de trekker gemonteerde graafmachines en achteruitrijdende apparatuur. De Nederlandse prijs voor de machineCam gaat rond €700 zijn; een losse camera €245. Het Flexi Pack X is voor zo'n €130 van u en de tractorCam S is €535 (bedragen excl. btw).

Foto

  • De monitor in de cabine biedt draadloos zicht op wat er achter de machine gebeurt, zoals hier een balenpers.

    De monitor in de cabine biedt draadloos zicht op wat er achter de machine gebeurt, zoals hier een balenpers.

  • De camera is makkelijk te plaatsen en eventueel over te zetten op een ander werktuig.

    De camera is makkelijk te plaatsen en eventueel over te zetten op een ander werktuig.

  • Links de machineCam. Het Flexi Pack X rechts levert 13,5 uur energie voor de camera en zit dankzij een magneet zo vast als een teek.

    Links de machineCam. Het Flexi Pack X rechts levert 13,5 uur energie voor de camera en zit dankzij een magneet zo vast als een teek.

Of registreer je om te kunnen reageren.