Mechanisatie

Nieuws 3265 x bekeken

Pirelli verkoopt weer landbouwband

Milaan (It.) – Pirelli keert terug in de Europese landbouw. Het begint met de grote maten radiaalbanden, geproduceerd in de Braziliaanse fabriek.

Toen Pirelli de fabriek voor landbouwbanden en de daarbij behorende Agri-divisie verkocht aan Trelleborg, maakte het de afspraak dat het minstens 15 jaar weg zou blijven van de markt voor landbouwbanden. Die periode is nu achter de rug. De afspraak gold overigens alleen voor Europa. In Zuid-Amerika bleef het merk actief in de landbouw.

De banden komen nu dan ook uit de fabriek in Brazilië. Omdat het daar vooral de grote trekkers zijn die op radiaalbanden staan, begint Pirelli in Europa ook met de grotere maten. Zoals bijvoorbeeld de 710/70 R42. Kleine trekkers staan in Zuid-Amerika vaak nog op diagonaalbanden, en die zijn voor de Europese markt niet interessant.

Pirelli zelf wordt mogelijk overgenomen door ChemChina, onder meer eigenaar van Aeolus-banden. De overnameprocedure loopt nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.