Mechanisatie

Nieuws 2114 x bekeken

New Holland zet in op methaantrekker

Turijn (It.) - New Holland meldt meer details rondom de methaantrekker die al eerder op internationale beurzen stond. In 2020 moet de 132 kW (180 pk) sterke (en nauwelijks duurdere) T6-trekker in de prijslijsten staan. Elke boer met een mestvergister kan dan zijn eigen brandstof maken.

Het gas uit de vergister is na drie kleine bewerkingen geschikt. Op de trekker zitten negen tanks voor 300 liter methaangas, genoeg voor een halve dag (zes uur) trekkerwerk. New Holland ontwikkelde een nieuwe motor (met bougies!) die op gas en niet meer op diesel rijdt. Ter indicatie: van de capaciteit van de mestvergister van 1 megawatt op New Hollands eigen proefboerderij La Belotta is circa 0,5 procent nodig om deze T6 jaarlijks 1.000 uur te laten rijden.

Foto

  • New Holland zet in op methaantrekker
    Foto: Foto: Bas van Hattum

Of registreer je om te kunnen reageren.