Mechanisatie

Nieuws 2321 x bekeken

Isobus-standaard voor camera's

Frankfurt (D) – Een nieuwe Isobus-standaard moet een eind maken aan het probleem dat niet alle camera's correct samenwerken elkaar en met Isobus-terminals.

De Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) presenteerde medio juni een standaard voor analoge camera's. Daarin is voor elektronicadeskundigen precies vastgelegd hoe analoge camera's met Isobus-apparatuur moeten 'praten'. Sommige fabrikanten van agrarische machine's werken er al mee. Gebruikers kunnen zulke camera's, ongeacht producent, dan probleemloos gebruiken met Isobus-terminals en apparatuur. De keuze (en concurrentie) wordt zo breder.

In een tweede fase gaat AEF nu aan de slag met een standaard voor digitale cameratechniek.

Of registreer je om te kunnen reageren.