Mechanisatie

Nieuws 3992 x bekeken

Stoevelaar importeert Versatile

Stegeren (0v.) - Het Canadese Versatile heeft een importeur voor de Benelux en Duitsland gevonden in Stoevelaar Machinery. De markt voor deze zware trekkers zal vooral in Oost-Duitsland liggen.

Versatile Bühler wordt al een jaar of tien met succes vertegenwoordigd in Hongarije en sinds vorig jaar in landen als Groot-Brittannië, Litouwen en Polen. Stoevelaar had sinds de voorlaatste Agritechnica reeds informele contacten met de Canadezen en zet dat nu dus om in het importeurschap. Het zware trekkerprogramma past goed bij de afzet van RMH-voermengwagens door Stoevelaar, dat daarvoor al goede contacten heeft met grotere klanten in vooral Oost-Duitsland. Een aantal daarvan heeft behoefte aan betrouwbare krachtpatsers.

Stoevelaar is momenteel bezig de organisatie klaar te maken voor de verkoop en begeleiding (onderdelenvoorziening et cetera), en het organiseren van demo's en beurspresentaties. Het denkt met een stuk of drie dealers de hoofdmarkt Oost-Duitsland af te kunnen dekken; de ontwikkelingen in de praktijk zullen uitwijzen hoe de precieze invulling wordt. Verkopen in de Benelux zijn naar verwachting incidenteel; de bedrijfsomvang en de machines die een trekker als een Versatile vragen, zie je in deze regio nu eenmaal niet veel. Het meest kansrijk op de Oost-Duitse akkerbouwbedrijven acht Stoevelaar het 4wd-materiaal; kniktrekkers en Delta Trac-rupsen.

Het 'lichtere' trekkerwerk van Versatile (260-310 pk) heeft geen prioriteit, misschien is het wat voor de toekomst. Versatile is inmiddels rond met het klaarstomen van het leveringsprogramma voor Europese EC-certificeringsnormen, dus de verkoop kan van start.

Foto

  • Stoevelaar importeert Versatile

Of registreer je om te kunnen reageren.