Mechanisatie

Nieuws 2179 x bekeken 2 reactieslaatste update:28 mei 2015

Magnifiek geluid uit Zweden

Wekerom (Gld.) - Gerrit Boonzaaijer is van huis uit niet per se een BM Volvo-man, maar het geluid en de uitstraling van de BM Volvo 470 spreken hem tot de verbeelding. Én hij vindt het ook wel leuk om een trekker te hebben die in Nederland relatief zeldzaam is.

"Ik kom van een boerderij en heb nog steeds liefhebberij in trekkers. De BM Volvo kocht ik in 2010. Eerder knapte ik al eens een Fordson Super Major op, en nu ben ik nog in de weer met de Dexta die we vroeger thuis hadden, Het is gewoon leuk om zo'n trekkertje te bewaren." De BM Volvo heeft Boonzaaijer vooral vanwege zijn stoere uitstraling en het geluid van de motor. "Opa reed melk met een BM 350, die herinnering blijft je bij. Een 350 zou een alternatief zijn, maar daar zijn er ook véél meer van."

Sleutelaar of liefhebber?

Door zijn werk heeft hij maar beperkt tijd voor sleutelen en opknappen. Aan de 470 hoefde gelukkig niet veel te gebeuren: een aantal keerringen vervangen, maar motor en transmissie waren prima. De trekker was compleet en het plaatwerk nog gaaf. Min of meer uit voorzorg is de koppeling vernieuwd. De kop is er af geweest en opnieuw gevlakt. Nieuwe zuigerveren, en ook uit voorzorg een nieuwe waterpomp en oliepomp gemonteerd. Later ook nieuwe bedrading en nieuwe banden. "Ik wil een trekker die er mooi uit ziet maar ik wil ook dat het dan technisch allemaal goed in orde is."

Meer over deze Zweedse brompot is te vinden in TREKKER 319, het aprilnummer.

Foto

  • Magnifiek geluid uit Zweden

Laatste reacties

  • koestal

    prachtig spul en oerdegelijk

  • P.boertje

    ziet er gelikt uit prachtig

Of registreer je om te kunnen reageren.