Mechanisatie

Nieuws 1636 x bekeken 5 reactieslaatste update:28 mei 2015

Dutzi-diepwoeler in de fronthef

Ootmarsum (Frl.) - Kruze komt met een nieuwe diepwoeler voor in de fronthef, van het merk Dutzi.

De front-diepwoeler (FTL) breekt de ploegzool en werkt tot maximaal 70 cm diep. Grote gekartelde schijven met een starre ophanging snijden de grond open, waarna de woelpoten de grond verder openbreken. De frontdiepwoeler is enigszins slepend opgehangen en niet geduwd. Daardoor zou hij minder vermogen vragen. De FTL-frontdiepwoeler met 3 meter werkbreedte vraagt - in combinatie met een andere grondbewerkingsmachine en een zaaimachine in de hef achter - volgens Kruze 88 kW (120 pk) tot 110 kW (150 pk). De FTL-frontdiepwoeler is leverbaar in werkbreedtes 2,5 meter, 3,0 meter en 4,00 meter. Hij is goed te gebruiken in combinatie met de Dutzi KR-grondfrees.

Foto

 • Dutzi-diepwoeler in de fronthef

Laatste reacties

 • agratax2

  Zo gaan we de verdichte wortelzone weer iets fatsoeneren. Maar of het tot in lengte van dagen de oplossing? Ik weet wel zeker dat het een aanslag is op je dieselvoorraad en daarmee een extra kosten post.

 • agratax2

  Dit systeem is niet het voorkomen van verdichting maar hooguit het kortstondig oplossen van de onbewust toegebrachte schade aan de bodem.

 • BrabantsBoerenverstand

  Wij hebben een SMS woeler met gebogen tanden in de achterhef, op zeer zware klei 80% afslibbaar. Werkt goed, alleen niet in combinatie met veel stro en gewasresten. Een oude rumptstad vaste tand cultivator zonder rol omgebouwd voor de fronthef, deze breekt de toplaag en vermindert het probleem, vooral omdat de gewasresten zich aan de voorkant opstropen i.p.v. achter halfonder de trekker, je ziet het eerder en het is makkelijker te verspreiden om er wel doorheen te kunnen. Toch niet ideaal, we waren nu aan het kijken naar hetzelfde woelsysteem maar dan de tanden achter elkaar in V-vorm i.p.v. naast elkaar. Nu kunnen we ook deze onderzoeken, op het eerste gezicht een zeer interessant alternatief.

 • vanmeertrading


  Beste boerenverstand. Leuk te horen dat de SMS woeler goed werkt. Als je als alternatief voor de V-vorm woeler SMS HKT300 zou gaan heeft die als optie de mogelijkheid schijfkouters voor iedere tand te zetten. Hiermee snij je de gewasresten door en voorkom je inderdaad opstropen. Mail me maar voor meer info indien gewenst. vanmeertrading@sms-nl.nl

 • pinkeltje


  Voor het overbrengen van trekkracht, of zo je wilt duwkracht, lijkt het me niet handig om door de gewoelde grond te rijden? Zal er met zulke ankers voorop voor de fronthef toch ook nogal op aan komen als je een beetje wilt sturen. Want hoewel je niet scherp hoeft te sturen is enige stuurcorrectie toch altijd nodig.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.