MechanisatieNieuws

Culter 3.0: spitten en woelen ineens

Reusel (N.-Br.) – Imants breidt zijn productrange uit met de Culter 3.0-diepwoeler. Met deze machine kun je spitten en woelen in één werkgang. Hij is bedoeld om verdichtingen dieper dan de bouwvoor open te breken, maar zonder vermenging van de (vaak schralere) ondergrond met de toplaag.

De diepwoeler, of voorzetwoeler zo je wilt, kwam er omdat de fabrikant in het veld behoefte signaleerde aan een woeler die gemakkelijk te combineren is met een spitmachine, tegen lage kosten. Hij mocht dus niet te veel extra trekkracht vergen. Het resultaat is een machine die dicht op de trekker zit waarbij de spitmachine óók zeer dicht aan de woeler is gekoppeld, uiteraard zonder dat spitas en woeltanden elkaar raken. Met de Culter 3.0 kun je per gewas beslissen of je zowel woelt als spit, alleen woelt, of alleen spit. Het is dus een manusje van alles. De machine is bovendien de combineren met andere werktuigen, zoals een losse rol, rotorkopeg of schijveneg.

Deze jongste Imants (filmpje) is voorzien van zes hardmetalen tanden met eenvoudig te vervangen slijtdelen. Die breken de onderlaag door deze gelijkmatig omhoog te brengen zonder ongewenste grondverplaatsing. Dit levert een gelijkmatig bodemprofiel op over de volle werkbreedte van (de typenaam verraadt het al) 3 meter. De maximale werkdiepte is 60 cm. Uiteraard kun je ook minder tanden op grotere onderlinge afstand gebruiken. De Culter is gepoedercoat en beschikt over een hydraulische hef die tot 3.000 kg beurt.

De machine is bedoeld voor trekkers tot 400 pk. Hij staat op de prijslijst voor €7.500.

Beheer
WP Admin