Mechanisatie

Nieuws 4681 x bekeken

Antieke trekkers gezocht!

Amsterdam - Troostwijk Veilingen organiseert samen met verzamelaar Jan Bos van de Peppel de grootste inbrengveiling van antieke trekkers ooit. Het streven is om 400 kavels te veilen.

Inbrengen van trekkers kan tot 14 april. De eerste 50 zijn al aangemeld. Vorig jaar organiseerde het veilinghuis al een soortgelijk evenement in Benschop (Utr.), zie ook TREKKER 314 van november 2014. Destijds ging de collectie van ruim 200 oldtimers van de overleden verzamelaar Aart de Jong onder de hamer. De gemiddelde opbrengst was €4.200, met als topper een Hanomag R455 ATK voor €34.000.

Nog één of twee oude trekkers in een hoekje van de schuur die al jaren stof verzamelen? Wellicht is dit een goede gelegenheid om 'oud ijzer' om te zetten in euro's. Het idee is dat veel keus in een gezamenlijk aanbod veel belangstellenden trekt, en dus bieders. De vorige keer kwamen 6.000 bezoekers op de kijkdag af en is 100 procent van de trekkers verkocht, aldus Troostwijk. Jan Bos van de Peppel kwam nu met het idee. Hij wil van zijn verzameling van 50 trekkers af, waaronder ook zeer bijzondere exemplaren.

Stuur een mail naar machines@twa.nl om een kavel aan te melden. De veiling opent op 22 april en sluit op dinsdag 12 mei 2015. De kijkdag is zaterdag 9 mei, Rijnstraat 51 te Ingen (Gld.).

Of registreer je om te kunnen reageren.