MechanisatieNieuws

Fendt 250 GT als nieuw

Biddinghuizen (Fl.) – Ruim een jaar geleden wonnen vader Gerard en zoon Jaap Bos de TREKKER Extreme make-over. In het kader van het 25-jarig bestaan van TREKKER knapte de werkplaats van importeur De Vor hun Fendt 250GT-werktuigendrager volledig op. Zie hier het resultaat.

Zowel technisch als optisch namen chef werkplaats Henk van Dijk en monteur Peter Smink de GT flink onder handen. Sinds vorig jaar is er bij tijden hard gewerkt aan de trekker. Gerard Bos: “We konden de trekker afgelopen seizoen gemakkelijk missen en hebben dus geen druk op de ketel gezet. Wanneer het rustig was in de werkplaats, pakte De Vor de restauratie tussendoor telkens op.”

Fendt-kenners zullen opmerken dat de GT niet helemaal in de originele kleuren is gespoten. Een bewuste keuze, Bos vond het hedendaagse rood-groen-grijs mooier dan de originele matgroene kleur. Ook zijn bijvoorbeeld de hefkogels vervangen door meer praktische vanghaken en kwam er een maatje grotere banden op. “Wat ons betreft is het nu een ‘youngtimer’ waarmee we echt gaan werken.”

Naast het gewonnen budget à €10.000 betaalde Bos zelf bij voor de extra reparaties. Wensen zijn er ook nog. Zo zoekt hij nog een goede middenhef, liefst met zaaimachine en schoffels.

Beheer
WP Admin