Mechanisatie

Nieuws 3967 x bekeken

Werktuigtest: één vijzel, veel inhoud

Voor de werktuigtest koos TREKKER uit het programma van voermengwagens van Bernard van Lengerich de BvL V-Mix Plus 13 1-S. Deze heeft één verticale mengvijzel en zit daarmee in een populair segment.

V-Mix Plus staat voor het verticale mengprincipe. De wagens met één vijzel zijn leverbaar van 3,5 tot 15 kuub. Het cijfer 13 in de type-aanduiding staat voor de inhoud in kuub. 1-S duidt op de Power-mengvijzel. Wil je 13 kuub met één vijzel mengen, dan heb je wel een flinke kuip nodig, wat de wagen onoverzichtelijk maakt. Dat weet BvL, en daarom staat er een camera plus beeldscherm in de optielijst.

Mooi gelijkmatig lossen

De kuip zelf is uit een grote staalplaat gewalst. De strokeerring houdt het volumineuze voer goed in de kuip. Het zichtvenster in de kuip blijft mooi schoon en vertoonde ook na acht weken dagelijkse inzet geen krassen. Standaard zijn twee tegenmessen, meervoudig handmatig verstelbaar met zelfborgende pennen. Hydraulisch verstelbaar is optie (€220 per mes). Er ontstaan ook geen ophopingen, zodat het lossen mooi gelijkmatig verloopt.

Egaal rantsoen

De homogeniteit van de voermengsels is gelijkmatig. Een 65 pk-trekker leverde genoeg vermogen. BvL geeft zelf 54 kW/73 pk aan; met de reduceerkast 38 kW/51pk.

Lees nog veel meer over onze bevindingen op de digitale pagina's 26 en verder van editie 327 van TREKKER

Foto

  • Werktuigtest: één vijzel, veel inhoud
  • Werktuigtest: één vijzel, veel inhoud
  • Werktuigtest: één vijzel, veel inhoud

Of registreer je om te kunnen reageren.