Mechanisatie

Nieuws 2296 x bekeken

Welke trekkercabine is fijne werkplek?

TREKKER testte negen verschillende merken trekkercabines. Niet zozeer of de knopjes goed te herkennen zijn en soepel schakelen, maar meer: is het een lekkere werkplek? Want je moet zuinig zijn op je dure chauffeurs. Pas als die probleemloos door lange werkdagen heen komen, haalt de loonwerker of akkerbouwer maximaal rendement uit man en machine.

Kom je via een al dan niet modderige trap makkelijk de cabine in en uit? Hoe is het geluidsniveau, relaxed of tuten de oren? Goed zicht naar voren, opzij en naar achteren? Ook bij modderig of stoffig weer? En een stoel die goed zit is natuurlijk een vereiste, naast (gekoelde) opbergvakken voor enige versterking van de inwendige mens.

Negen trekkercabines getest

De prestaties van negen merken cabines van vergelijkbare trekkers publiceerden we in ons decembernummer van 2015 (TREKKER 327). Voor een deel meetbare zaken, voor een minstens zo belangrijk deel het oordeel van door de wol geverfde beroepschauffeurs in de maten small, medium en extra large.

Correcte tabel online

Helaas is een fout gemaakt bij het opstellen van het relaas. Zo is op pagina 16/17 niet de definitieve versie van een tabel terechtgekomen, maar een voorlopige. Daardoor doet de cabinetest sommige cabines tekort. In het komende nummer komt TREKKER hier zeker nog op terug. Belangstellenden die daar niet op kunnen of willen wachten, kunnen het gecorrigeerde testverslag nu al online bekijken op de website. Dus met de goede tabel en enige correcties in de test.

Doen! Want verschillen vonden we meer dan genoeg tussen onze negen kandidaten...

Foto

  • Welke trekkercabine is fijne werkplek?

Of registreer je om te kunnen reageren.