Mechanisatie

Nieuws 3523 x bekeken

Hesston Field Queen 7655: koningin in het gras

Bijna een halve eeuw geleden reden al bunkerhakselaars rond over gras en luzernevelden. Vergeleken met de huidige capaciteitsmonsters bijna vertederend, maar voor oldtimerliefhebbers een dame op stand: de Hesston Field Queen 7655.

Arend Sloots in Slagharen is zo'n liefhebber. In het begin van zijn loonwerkerscarrière reed hij met een silagewagen geregeld naast zo'n veldkoningin. Dus toen de gelegenheid zich voordeed, ruilde hij er eentje bij een oudijzerboer voor een partijtje oud ijzer. Samen met twee enthousiaste jonge sleutelaars kreeg hij hem weer werkend. Een genot, mits je blijft opletten wat je doet. Want – zoals het een koningin betaamt – zij verlangt een correcte behandeling.

Lees meer over deze majesteit in het decembernummer 327 van vakblad TREKKER.

Foto

  • Hesston Field Queen 7655: koningin in het gras
  • Hesston Field Queen 7655: koningin in het gras
  • Hesston Field Queen 7655: koningin in het gras
  • Hesston Field Queen 7655: koningin in het gras

Of registreer je om te kunnen reageren.