Mechanisatie

Nieuws 2439 x bekeken

Veel Nederlandse boeren op Agritechnica

De Agritechnica van dit jaar is bezocht door 13.000 beursgangers uit Nederland. Daarmee was Nederland koploper qua aantal beursbezoekers van buiten Duitsland. Dat blijkt uit de statistieken van organisator DLG.

In totaal werden op de zaterdag beëindigde mechanisatiebeurs in het Duitse Hannover door 450.000 bezoekers geteld. Dat zijn er rond 1.000 meer dan op de voorlaatste Agritechnica, in 2013. Het aantal Duitse beursgangers was 347.000.

Cijfers Agritechnica 'vallen mee'

Gezien de prijsmalaise in grote delen van de landbouw en de verwachtingen vooraf zegt DLG met deze meevallende cijfers zeer ingenomen te zijn.

Veel boeren 'willen investeren'

Uit een onder de beursgangers gehouden enquête blijkt ondanks de malaise tevens een grote investeringsbereidheid te bestaan. Twee derde van de ondervraagde boeren beoordeelt de situatie op het eigen bedrijf als goed en wil de komende twee jaar geld steken in dat bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.