Mechanisatie

Nieuws 3108 x bekeken 1 reactie

Malone: hark en schudder op één frame

Ballyglass (Ier.) - Het Ierse Malone komt met een zeer opvallende hooibouw machine: een schudder en hark in hetzelfde frame. Je gebruikt ze om de beurt door de aandrijfas om te steken.

Basis is een tweerotorhark met middenafleg. Achter op het frame is een hefinrichting geplaatst waarin een vierelemenenschudder hangt. Je gebruikt hark en schudder om de beurt door het omsteken van de aandrijfas. Voordeel: je hoeft de trekker niet om te koppelen. En de combinatie kan op het veld kan blijven staan bij grote afstanden tot de boerderij.

De hark is Malone's nieuwe Pro Form 620 met een variabele werkbreedte van 5,8 tot 6,2 meter en elektro-hydraulische bediening. Elke rotor heeft 11 tandarmen en een vierwielig onderstel. Voorop is de aandrijfas om te steken van de hark naar de vierelements Pro Air 570-schudder. Deze schudder heeft geen driepuntsbok, dus is in deze opstelling niet los van de hark achter de trekker te gebruiken.

Foto

  • Malone: hark en schudder op één frame

Eén reactie

  • kleine boer

    Grappig ding schudder te klein das jammer

Of registreer je om te kunnen reageren.