Mechanisatie

Nieuws 6662 x bekeken 1 reactie

Kuhn opent nieuwe fabriek in Geldrop

Geldrop (N.-Br.). Onder toeziend oog van enkele honderden genodigden opende Kuhn’s CEO Thierry Krier op vrijdag 16 oktober de nieuwe fabriek in Geldrop.

Op het officiële moment knipten Thierry Krier en Bucher-topman Philipp Mosimann symbolisch een lint door, als teken dat de nieuwe fabriek geopend is. Dat sluit een periode van enkele jaren af waarin Kuhn veel investeerde in de fabriek in Geldrop. Volgens Krier is dat gedaan omdat ze geloven in de producten die daar gemaakt worden, maar vooral in de mensen die achter deze producten staan. Volgens Krier is de investering in de Geldropse locatie één van de allergrootste investeringen die Kuhn ooit deed.

In Geldrop worden ronde- en vierkantebalenpersen, wikkelaars, trommelmaaiers en hakselaars gebouwd. Kuhn kocht de fabriek in 2008 van Kverneland voor €115 miljoen. Vervolgens kocht het de gebouwen en de grond, daarna is het bedrijfsterrein uitgebreid. In 2013 startte met de bouw van de nieuwe fabriekshal van 17.000 m2. De totale investering van de nieuwe hal bedroeg om de nabij €22 miljoen.

Foto

 • Een forse investering in de nieuwe fabriek is die van de nieuwe poederlakstraat.

  Een forse investering in de nieuwe fabriek is die van de nieuwe poederlakstraat.

  Foto: Bas van Hattum
 • De Kuhn-fabriek in Geldrop bouwt ook de John Deere-grootpakpersen.

  De Kuhn-fabriek in Geldrop bouwt ook de John Deere-grootpakpersen.

  Foto: Bas van Hattum
 • Op het immense buitenterrein waren al wat Agritechnica-nieuwigheden te zien zoals deze rondebalenpers-wikkelcombi met vaste kamer. Het uiterlijk van de nieuwe machine is fors veranderd.

  Op het immense buitenterrein waren al wat Agritechnica-nieuwigheden te zien zoals deze rondebalenpers-wikkelcombi met vaste kamer. Het uiterlijk van de nieuwe machine is fors veranderd.

  Foto: Bas van Hattum

Eén reactie

 • Tiny1946

  Pietje Zwegers wat is er allemaal gebeurt in al die jaren

Of registreer je om te kunnen reageren.