MechanisatieNieuws

John Deere zoekt openheid en samenwerking

Hannover (D.) – John Deere krijgt op de Agritechnica twee gouden medailles voor geïntegreerde toepassingen van MyJohnDeere.com. Bij dit online platform kun je data opslaan van machinesensoren en van bewerkingen die met gps worden vastgelegd.

Het toont aan dat de inspanningen van John Deere via zijn Europese Technologie- en Innovatiecentrum in Kaiserslautern (ETIC) vruchten afwerpt. Het geeft ook aan dat John Deere nadrukkelijk openheid nastreeft en samenwerking zoekt met partners. Dat was in het verleden wel anders.

Connected Nutrient Management

De ene medaille is voor het Connected Nutrient Management (samen met Land-data Eurosoft, Vista, Rauch en Sulky). Dit systeem zorgt voor het nauwkeurig uitbrengen van meststoffen, afhankelijk van de behoefte van het gewas, de toestand van de grond en de samenstelling van de meststof. De parameters hiervan komen samen in MyJohnDeere, en worden doorgegeven aan het uitbrengende werktuig. Aanvullend bepaalt een NIR-sensor de samenstelling van de meststof en zorgt het systeem voor een nauwkeurige dosering met behulp van gps, en documenteert het alles.

Connected Crop Protection

De tweede medaille krijgt John Deere samen met BASF en een aantal Duitse onderzoeksinstellingen. Connected Crop Protection ondersteunt de chauffeur bij bespuitingen, rekening houdend met eigenschappen van de middelen en geadviseerde doseringen. Het zorgt voor nauwkeurig spuitwerk met de juiste afstand tot perceelsranden. Ook hier weer rondt documentatie van de uitgevoerde bespuitingen de zaak af.

John Deere, hal 13, stand E30

Land-data Eurosoft, hal 15, stand G30

Vista, hal 15, stand G31j

Rauch, hal 9, stand A63

Sulky, hal 11, stand C23

BASF, hal 15, stand G33A

Beheer
WP Admin