Mechanisatie

Nieuws 2909 x bekeken

In uurtje heeft Rapide weer scherpe messen

Rijssen (Ov.) – Schuitemaker introduceert de Rapid-Sharp, een automatische messenslijpautomaat voor de Rapide-dubbeldoelwagens. De automaat slijpt geheel automatisch de messen van de Rapide scherp in een uur tijd.

De Rapid-Sharp kan in één en dezelfde slijpcyclus zowel oude als nieuwe messen onderhanden nemen. De automaat wordt niet aangebouwd aan de Rapide-wagen; hij is geheel onafhankelijk te gebruiken op een plekje in de werkplaats.

De slijpcyclus

Je demonteert de messen uit de wagen en deponeert ze als stapel op de daartoe bestemde plek links op de Rapid-Sharp (maximaal 45 stuks). De slijprobot pakt ze daar een voor een op en gaat aan de slag. Sensoren detecteren om welk type mes het gaat en zorgen voor de juiste positie ten opzichte van de slijpstenen. Een uur later ligt een stapel scherpe messen klaar voor montage in de wagen. Het apparaat kan overweg met alle typen SR-messen voor Schuitemaker Rapide-wagens.

In uurtje heeft Rapide weer scherpe messen

Uitsluiten van brandrisico's

Naast het gemak en de tijdsbesparing is een extra voordeel het uitsluiten van brandrisico's van de wagen. De slijpautomaat werkt op 380 volt. De bediening gaat via een app (bijvoorbeeld het aantal slijpgangen per mes), de machine zelf heeft alleen een aan/uit-knop en een noodstop. Als optie is te koop een systeem van waterkoeling ten behoeve van de slijpsteen.

De prijs maakt maakt Schuitemaker rond de Agritechnica bekend.
Schuitemaker, hal 27, stand A22

Of registreer je om te kunnen reageren.