Mechanisatie

Nieuws 1707 x bekeken

Halfgedragen Lemken met verstelbare treklijn

Hannover (D.) – Lemken maakt het mogelijk om de treklijn van een halfgedragen ploeg te corrigeren. Spaart diesel en is minder vermoeiend voor de chauffeur. De fabrikant krijgt daarvoor op de Agritechnica een zilveren medaille.

Anders dan bij gedragen wentelploegen, is het bij een halfgedragen wentelploeg niet mogelijk de treklijn tussen ploeg en trekker snel aan te passen. Als die treklijn verkeerd is ingesteld ontstaan torsiekrachten op de verticale as door de trekker, rond het midden van de achteras. De vooras trekt daardoor zijdelings weg, je verstookt meer diesel, en de eerste voor is te smal.

Met deze nieuwe vinding kun je bij een Lemken-ploeg het trekpunt hydraulisch aanpassen; het komt dichter bij het midden van de achteras te liggen. De chauffeur kan hierdoor het zijdelings wegtrekken van de neus voorkomen. Dat spaart brandstof. Het wegvallen van het aldoor tegenstuur moeten geven, ontlast de chauffeur aanzienlijk.

Lemken, hal 11, stand B42

Foto

  • Halfgedragen Lemken met verstelbare treklijn
  • Halfgedragen Lemken met verstelbare treklijn
  • Halfgedragen Lemken met verstelbare treklijn

Of registreer je om te kunnen reageren.