Mechanisatie

Nieuws 1842 x bekeken laatste update:4 nov 2015

Dewulf Kwatro generatie 2

Roeselare (B.) – Editie 2016 van de Kwatro, de vierrijige aardappelrooier van Dewulf, is meer toegesneden op praktijkwensen van gebruikers. Hij is lichter en sneller, en levert door toepassing van het Flexyclean-systeem een betere reiniging van de aardappelen op met behoud van kwaliteit.

In de basis blijft de Kwatro gelijk: Dewulf blijft trouw aan het concept van frontaal rooien. De integraalloofklapper kreeg een verbeterde klepelverdeling. Deze schroefde de zuigkracht aanmerkelijk op. Onderhuids is aan de zeefweg gesleuteld. Voortaan maakt de Kwatro gebruik van een korte graafmat en twee zeefkettingen zonder vernauwingen. Dat levert een brede, onbelemmerde doorstroming in de machine op. Hierdoor is het zeefoppervlak 11 procent groter en de maximale rijsnelheid tijdens de oogst steeg naar 9 km/u, tegen 7 à 8 km/u voor de 'oude' Kwatro.

Generatie 2 is uitgerust met Flexyclean, eerder toegepast in de RF3060. Hierdoor is de mate waarin de aardappelen over de reinigingsmodule komen traploos instelbaar en blijven valhoogtes tot een minimum beperkt. Dit komt de kwaliteit van de geoogste aardappelen ten goede.

Herontwerp van sommige componenten en/of andere gebruikte materialen leidde tot een gewichtsvermindering met meer dan 15 procent. En er is nu de optie om de standaard 1050-band achter te vervangen door een superbrede Mitas 1250/50 R32, voor nog minder bodemverdichting. De stuuruitslag achteraan is vergroot van 55 tot 60 graden, wat de rooier zeer wendbaar maakt. Ook in emissietechniek is de rooier weer geheel bij de tijd. De Scania DC13 (500 pk) voldoet aan Fase IV en valt binnen de MIA/VAMIL-regeling. De machine is te koop vanaf €523.000.

Foto

  • Dewulf Kwatro generatie 2
  • Dewulf Kwatro generatie 2
  • Dewulf Kwatro generatie 2

Of registreer je om te kunnen reageren.