Mechanisatie

Nieuws 1867 x bekeken

Claas kraakt mais

Hannover (D.) – Naast kneuzen maakt MCC Max van Claas ook gebruik van snijden en scheuren om de energiewaarde en voedingsstoffen in mais nog beter te ontsluiten.

Oogstmachines maken de energie en voedingsstoffen in maiskorrels makkelijker beschikbaar voor vee of biovergisters door de harde korrels kapot te maken, wat de inhoud makkelijker bereikbaar maakt voor verteringssappen en/of organismen. De Multi Crop Cracker (MCC Max) is een nieuw bewerkingssysteem van Claas. Het omvat rollen die elk zijn opgebouwd uit 30 ringsecties. Door hun positie en opbouw kneuzen ze niet alleen, maar is er ook een snij- en scheurwerking. Deze grotere bewerkingsintensiteit maakt, onafhankelijk van de snijlengte, onder meer vezels in de plantendelen beter los. Dit verhoogt het rendement voor de veehouder of van de biogasinstallatie.

De Agritechnica-organisatie beloont deze vinding met een zilveren medaille.

Claas, hal 13, stand C05

Foto

  • Claas kraakt mais
  • Claas kraakt mais

Of registreer je om te kunnen reageren.