Mechanisatie

Nieuws 2730 x bekeken 3 reacties

Altijd scherpe messen

Hannover (D.) - John Deere krijgt op de komende Agritechnica een gouden medaille voor het ProCut-systeem op de hakselaar. Dit systeem meet continu de afstand tussen messen en tegenmes en past deze desgewenst aan. Het meet bovendien de scherpte van de messen, en geeft de chauffeur een signaal als het tijd is om te slijpen.

John Deere gebruikt hiervoor een hoogfrequente inductie-meetmethode met 48 meetpunten. Deze meet de breedte van de rug van de messen. Het bouwt voort op een sensorpakket voor de hakselaars dat de fabrikant in 2011 voorstelde. Scherpe en goed afgestelde messen zorgen voor een goede hakselkwaliteit, bij een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Dit was niet het enige nieuws van John Deere bij de hakselaars. Het breidt de 8000-serie uit met een model naar onderen (de 8300, met 490 pk) en twee modellen naar boven (de 8700 met 766 pk en de 8800 met 843 pk).

John Deere, hal 13, stand E30

Foto

 • Altijd scherpe messen
 • Altijd scherpe messen
 • Altijd scherpe messen

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Een gouden medaille voor een jaren 80 hakselkooi ?????
  Onbegrijpelijk Dat JD nog steeds vast blijft houden aan de kleine rechte mesjes

 • info104

  Jan-Zonderland wat Claas , New Holland, Krone, en Fendt doen met 2 messen op lijn is niet veel mis mee , met Claas en New-Holland heb ik de ervaring dat het product als je het van dichtbij bekijkt een minder goede afsnijding als het product van een John Deere hakselaar heeft en ben ik minder diesel per ton product kwijt bij eenzelfde snijlengte .
  Dan kan de hakselkooi wel van de jaren 80 zijn maar werkt ook nu nog als de beste, en zal vermoedelijk ook gepatenteerd zijn want anders had er al lang iemand hem nagebouwd, want het zijn linke broeders bij John Deere , en soms misschien wel eens te machtig.

 • kleine boer

  Ik heb al tig jaar geen mais meer maar voorheen als er met een jd gehakseld was zaten er nooit van die stukjes spil ad maisriek met een pz hakselaar ook niet wel waren altijd alle korrels geraakt wat bij claas niet was denk dat daarom jd nog steeds zo hakselt claas was wel betere gras hakselaar zeker bij taai spul minder verstoppingen of claas nu wel korrels goed raakt weet ik niet zou wel verbetering zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.