Mechanisatie

Nieuws 4235 x bekeken 8 reactieslaatste update:6 feb 2015

Trekkerverkoop november 16 procent in de min

Nieuwegein (Utr.) – Trekkerverkopers zetten in november 2014 162 landbouwtrekkers in de markt. Dat zijn er 31 minder dan in november 2013 (- 16 procent). Het gemiddelde van de afgelopen vijf novembermaanden was 184 landbouw- en smalspoortrekkers.

Ook 2014 tot en met november ligt achter bij dezelfde periode een jaar ervoor: 2.537 verkopen nu tegen 2.688 in 2013 (- 6 procent), meldt brancheorganisatie Fedecom. Van compacttrekkers zijn in november 2014 45 exemplaren aan de man gebracht, zeven minder dan het jaar ervoor (- 13 procent).

Fedecom publiceert de marktaandelen per merk met een jaar vertraging. In november 2013 was Fendt koploper bij de landbouwtrekkers: 37 verkocht. Met een neuslengte verschil volgt New Holland (36) en op de derde plaats staat Claas met 25 stuks. Bij de compacts was de top 3 voor New Holland (15), Kioti (9) en Iseki (8).

Laatste reacties

 • kleine boer

  jd komt niet meer voor...toch goed jaar geweest allemaal over op dure fendt

 • xw

  Volgens mij rijden de grootste en dus duurste Fendts in de aannemerij.
  Tenminste, dat is wat ik hier zie.

 • BoB de Bakker

  Geen John Deere?

 • johndeere6910forever

  Klopt niet helemaal denk! Met de merken want er zijn ook gewoon nieuwe John Deere's verkocht dat weet ik zeker . Ik blijf gewoon Jd rijden

 • jan10

  Dit gaat alleen over november , zegt dus niets over een jaar.

 • agri2

  Goed lezen, in deze maand staat JD niet bij de eerste 3, dus dan zal die wel nummer 4 of lager zijn.

 • boerson

  Rij nu case, volgende is een fendt
  Duurder maar meer trekker

 • info104

  De verkoop van machines en trekkers zal nog wel even onder zwaar weer blijven, de akkerbouw met lagere opbrengsten van aardappelen en bieten (suiker) en de veehouderij met lagere melkinkomsten en de nuchtere kalveren die bijna niets meer opbrengen en hogere mestafzetkosten de komende jaren. Maar die fabrikanten die ook in andere delen van de wereld hun afzet hebben zullen van ons probleem minder wakker liggen, wat wij aan machines afnemen is een druppel op een gloeiende plaat. We denken wel heel wat te zijn maar stellen maar weinig voor.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.