Mechanisatie

Nieuws 8455 x bekeken 1 reactielaatste update:26 jan 2015

Geslaagde eerste editie TREKKER Live in Zwolle

Zwolle. Vrijdag 23 januari was de premiere van TREKKER Live, de indoortractorpullingwedstrijd in de Zwolse IJsselhallen voor Farmstock trekkers. De naar schatting 1.500 mensen op de tribune kregen spannende wedstrijden voorgeschoteld.

Foto

 • Het evenement werd in het leven geroepen door TREKKER, als aanvulling op de bestaande wedstrijd in de IJsselhal voor de Grand National klassen op zaterdag. Natuurlijk waren de TREKKER cheerleaders present in de stand van TREKKER

  Het evenement werd in het leven geroepen door TREKKER, als aanvulling op de bestaande wedstrijd in de IJsselhal voor de Grand National klassen op zaterdag. Natuurlijk waren de TREKKER cheerleaders present in de stand van TREKKER

  Foto: Koos Groenewold
 • Onder toeziend oog van speaker Arco Sterk opent voormalig TREKKER-hoofdredacteur Geert Hekkert het evenement.

  Onder toeziend oog van speaker Arco Sterk opent voormalig TREKKER-hoofdredacteur Geert Hekkert het evenement.

  Foto: Koos Groenewold
 • Als eerste klasse haakt de 4,5 ton sportklasse aan, met een kersvers gespoten International 1455 van Willem Verploeg.

  Als eerste klasse haakt de 4,5 ton sportklasse aan, met een kersvers gespoten International 1455 van Willem Verploeg.

  Foto: Koos Groenewold
 • De overwinning in deze klasse ging naar de Ford 9600 Gas d’r Bi-j van Hans Kester. In de finale van vier, met drie Fords en een Inter, bleek hij de sterkste.

  De overwinning in deze klasse ging naar de Ford 9600 Gas d’r Bi-j van Hans Kester. In de finale van vier, met drie Fords en een Inter, bleek hij de sterkste.

  Foto: Koos Groenewold
 • De volgende klasse was de 3,4 ton Supersport. In deze klasse maakte de Flying Bull een wat wilde run, die niet tot een finaleplaats leidde.

  De volgende klasse was de 3,4 ton Supersport. In deze klasse maakte de Flying Bull een wat wilde run, die niet tot een finaleplaats leidde.

  Foto: Koos Groenewold
 • Die finaleplaats was er wel voor de Golden Eagle, de Zetor 10111 van Pieter van Moort. Maar hij was hierin niet de sterkste.

  Die finaleplaats was er wel voor de Golden Eagle, de Zetor 10111 van Pieter van Moort. Maar hij was hierin niet de sterkste.

  Foto: Koos Groenewold
 • Want dat was Roel Jansen met de Belazerus-2, die de zaak goed aan het lopen had, ondanks zijn drukte met de bouw van de Belazerus-3.

  Want dat was Roel Jansen met de Belazerus-2, die de zaak goed aan het lopen had, ondanks zijn drukte met de bouw van de Belazerus-3.

  Foto: Koos Groenewold
 • De diesels in de Farmstock maken wel een rookafzuiging noodzakelijk. Deze werd eerder gebruikt in Gelredome. De trekkers reden vanwege de afzuiging van links naar rechts.

  De diesels in de Farmstock maken wel een rookafzuiging noodzakelijk. Deze werd eerder gebruikt in Gelredome. De trekkers reden vanwege de afzuiging van links naar rechts.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de pauze als intermezzo een traptrekkerrace, waarin de deelnemers bijzonder hun best deden.

  In de pauze als intermezzo een traptrekkerrace, waarin de deelnemers bijzonder hun best deden.

  Foto: Koos Groenewold
 • Logisch, want de winnaars mochten hun trekker mee naar huis nemen. Hier twee van de drie trotse winnaars, geflankeerd door de TREKKER cheerleaders.

  Logisch, want de winnaars mochten hun trekker mee naar huis nemen. Hier twee van de drie trotse winnaars, geflankeerd door de TREKKER cheerleaders.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de 3,6 ton Supersport had Blue Tiger te maken met een kapotte startmotor. Dankzij snel sleutelwerk konden ze nog wel aanhaken, maar pas na de finale en dus buiten mededinging.

  In de 3,6 ton Supersport had Blue Tiger te maken met een kapotte startmotor. Dankzij snel sleutelwerk konden ze nog wel aanhaken, maar pas na de finale en dus buiten mededinging.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de finale was Joan de Visser niet voor niets uit Zeeland komen rijden. Hij haalde met de Red Bunny een tweede plaats.

  In de finale was Joan de Visser niet voor niets uit Zeeland komen rijden. Hij haalde met de Red Bunny een tweede plaats.

  Foto: Koos Groenewold
 • Henri Overeem had met zijn Groene Aardbei een strakke run in de kwalificatie, maar in de finale kwam hij heel dicht bij de kalklijn. En met remmen win je niet.

  Henri Overeem had met zijn Groene Aardbei een strakke run in de kwalificatie, maar in de finale kwam hij heel dicht bij de kalklijn. En met remmen win je niet.

  Foto: Koos Groenewold
 • Maikel Raats hoefde niet te remmen en reed zijn Deutz kaarsrecht naar de verste afstand.

  Maikel Raats hoefde niet te remmen en reed zijn Deutz kaarsrecht naar de verste afstand.

  Foto: Koos Groenewold
 • Voor een goed gevulde tribune werden tijdens deze eerste editie van TREKKER Live vier klassen verreden.

  Voor een goed gevulde tribune werden tijdens deze eerste editie van TREKKER Live vier klassen verreden.

  Foto: Koos Groenewold
 • Team Bruggeman heeft de John Deere een andere kleur gegeven. Hoe zouden ze toch bij die rode velgen zijn gekomen? Ze reden er wel mooi mee naar de finale in de 4,5 ton Supersport.

  Team Bruggeman heeft de John Deere een andere kleur gegeven. Hoe zouden ze toch bij die rode velgen zijn gekomen? Ze reden er wel mooi mee naar de finale in de 4,5 ton Supersport.

  Foto: Koos Groenewold
 • Na wat problemen met de koppeling reed ook White Shadow zich in de finale.

  Na wat problemen met de koppeling reed ook White Shadow zich in de finale.

  Foto: Koos Groenewold
 • En daar was Gerard Sikkes best tevreden mee.

  En daar was Gerard Sikkes best tevreden mee.

  Foto: Koos Groenewold
 • Maar in de finale was Henri Versluis oppermachtig met zijn Red Impact. Hij zette een afstand neer van maar liefst 95 meter, en dat op een 90 m baan.

  Maar in de finale was Henri Versluis oppermachtig met zijn Red Impact. Hij zette een afstand neer van maar liefst 95 meter, en dat op een 90 m baan.

  Foto: Koos Groenewold
 • Als sluitstuk van de avond reed de vernieuwde Superstock Six Shooter een (voorzichtige) demo.

  Als sluitstuk van de avond reed de vernieuwde Superstock Six Shooter een (voorzichtige) demo.

  Foto: Koos Groenewold

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.