Mechanisatie

Nieuws 4067 x bekeken 4 reacties

Mechan Groep opent Agco Experience Center

Achterveld - Tijdens een geanimeerde bijeenkomst op vrijdag 19 september opende Robert Smith, topmanager van Agco, het nieuwe Agco Experience Center in Achterveld.

In het nieuwe pand in Achterveld (Utr.) heeft de Mechan Groep, importeur van Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Fella en Challenger, in recordtijd drie showrooms voor zijn Agco-merken gecreëerd in de bestaande gebouwen van De Vor.

De gevestigde namen van De Vor, Mechatrac en Agritech zullen hiermee verdwijnen. De Mechan Groep treedt hiermee nadrukkelijk op de voorgrond als importeur van de Agco-producten. De Mechan Groep importeert daarnaast een aantal niet Agco-merken, waaronder Kubota, Vogel & Noot en Bogballe. Dit gebeurt nu nog vanuit het oude pand van Mechatrac in Zutphen. Dat zal in de toekomst ook dichter bij Achterveld gebeuren. De naam van dat bedrijf zal veranderen in Mechan Agentuur.

Laatste reacties

 • info104

  Het heeft enkele jaren geduurd maar nu zijn ook Fendt dalers uit hun al jaren lage functie ontheven, zij liepen enkele jaren terug te bluffen over John Deere dat deze schoon schip ging maken , nu zijn ze zelf het bokte en hoor je ze niet Boerderij moet nu hierover ook maar eens een stuk over publiceren hoe het verloop is gegaan.

 • Ties S

  een importeur is een totaal overbodige schakel in de globaliserende handel.... dus leuk zo'n nieuwe experience centre.... maar voor hoelang.... ook Agco zal de zelfde weg op (moeten) gaan als CNH en JD.....
  een dergelijk steunpunt wat weinig of niks extra bijdraagt aan de werkelijke verkoop aantallen kost veel te veel per trekker over dat handje vol trekkers wat er in NL verkocht wordt.... dus een zoethoudertje tot einde contract of de mogelijkheid voor beëindiging van het het contract en dan is het over en uit

 • Mechanhoek

  Ik denk dat Ties S de spijker op z'n kop slaat. Nu hijst de Mechangroep de 'vlag in top' voor Agco, maar ik ben benieuwd hoe diezelfde vlag er over een paar jaar bijhangt....

 • John*

  ik denk dat er juist wel behoefte bestaat aan een centrum waar alle modellen staan, je rijdt er samen met je (lokale)dealer naartoe kan de verschillende opties bekijken en proberen. daarnaast kan het technisch personeel daar getraind worden. de dealer hoeft nu geen tractors en machines meer op voorraad te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.