Mechanisatie

Nieuws 2529 x bekeken

Erf kiest voor bijzondere Areco-hooglosser

Biologisch akkerbouwbedrijf Erf in Flevoland heeft een bijzondere Areco-hooglosser. Erf schafte de wagen aan vanwege de zorg voor de bodemstructuur en de verkeersveiligheid.

Het Camoplast-rupsonderstel heeft een contactoppervlak van 5 m2. De verkeersveiligheid wordt gediend doordat de wagen tijdens het oogsten op het veld blijft, en zo de openbare weg niet vervuilt. De bak meet 25 kuub en kan een vrachtwagen in twee keer laden. Behalve aardappelen, uien en erwten wil Erf ook suikerbieten direct in de vrachtwagen laden. Er is verder een silageopbouw bij. En omdat de bak met twistlocks op het onderstel staat, past daar desgewenst ook een meststrooier op. Op de weg loopt de wagen op het speciale transport-wielstel. Hij is gebouwd bij Berkers in Deurne.

Of registreer je om te kunnen reageren.