Mechanisatie

Nieuws 1409 x bekeken laatste update:5 aug 2014

Meer winst CNH Industrial

Burr Ridge – De landbouwdivisie van CNH Industrial heeft het afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat behaald van $632 miljoen (€471 miljoen), 2,2 procent minder dan een jaar eerder.

Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf achter New Holland, Case-IH en Steyr behaalde met de verkoop van trekkers en combines een omzet van omgerekend €3,27 miljard, eveneens ruim 2 procent minder dan vorig jaar.
De mindere verkopen van de landbouwdivisie worden op groepsniveau gecompenseerd door meer omzet met motoren en schakelbakken. De totale omzet steeg 1 procent tot omgerekend €6,6 miljard. Het bedrijfsresultaat nam op groepsniveau 3 procent toe tot omgerekend €267 miljoen. De totale schuld bedroeg eind juni €2,75 miljard, aldus het management, en zal in vijf jaar tot nul worden afgebouwd.
Het bedrijf realiseerde gemiddeld hogere prijzen voor haar agrarische producten maar verkocht met name in Latijns-Amerika en Noord-Amerika minder machines. Grote oogsten zetten druk op prijzen voor gewassen en dus het sentiment van boeren. CNH Industrial realiseerde 43 procent van haar omzet in Noord-Amerika en 37 procent in de verkoopregio die bestaat uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
CNH Industrial voorziet voor geheel 2014 dat de markt voor trekkers wereldwijd gelijk blijft tot 5 procent daalt. Voor Noord-Amerika verwacht CNH Industrial gelijke tot 5 procent stijgende verkopen. Voor de verkoopregio's EMEA en Azië verwacht de onderneming gelijk blijvende tot 5 procent dalende verkopen. In Latijns Amerika, waar suikerriettelers minder investeren, zullen verkopen van trekkers 15 tot 20 procent dalen.
Bij combines staan alle seinen op rood, waarbij CNH Industrial de grootste daling – van 20 tot 25 procent – in Noord-Amerika verwacht. Voor de middellange termijn blijft CNH Industrial optimistisch: een groeiende vraag naar voedsel houdt prijzen voor landbouwproducten op een stevig niveau, aldus het bedrijf. Het bedrijf investeert tot 2018 daarom €8,7 miljard in onderzoek, ontwikkeling en productlanceringen.
Concurrent Agco, het bedrijf achter Fendt, Massey Ferguson en Valtra, maakte eerder een omzetdaling van 9 procent bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.