MechanisatieNieuws

Cumela test trekkerbumpers in praktijk

Nijkerk – Loonwerkersorganisatie Cumela gaat een nieuwe test doen met het gebruik van trekkerbumpers in de praktijk. De trekkerbumper is ontwikkeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

In 2012-2013 is al een praktijktest uitgevoerd met Peecon-bumpers bij elf Cumela-bedrijven. Deze eerste proef heeft allerlei verbeterpunten opgeleverd die verwerkt zijn in de ontwikkeling van nieuwe bumpers. In de nieuwe praktijktest worden vier verschillende modellen in de praktijk getoetst bij acht loonwerkbedrijven in Oost- en West-Nederland. Daarbij wordt vooral gekeken naar de praktische bruikbaarheid. De nieuwe proef loopt tot medio 2015.

De deelnemende fabrikanten zijn AGRIbumper uit Rijssen, Alasco Poppink uit Reutum, Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur en Tractor Bumper uit het Noord-Brabantse Alphen. Elk concept van de vier bumpers is anders. Zo is de Alasco-bumper de enige die zonder fronthef direct aan het chassis wordt gekoppeld. De adapters voor de koppeling verschillen per trekkermerk. De Peecon-bumper en de Tractorbumper worden in de fronthef gedragen en zijn met extra frontgewichten uit te rusten. Tractorbumper heeft een bak die zonder frontgewicht dienst doet als werkbak voor kettingen en dergelijke. De AGRIbumper wordt aan het frame van de fronthef bevestigd, waardoor de heflatten nog vrij zijn en er nog een werktuig aan kan worden gekoppeld.

Beheer
WP Admin