Mechanisatie

Nieuws 1648 x bekeken

New Holland-primeur op Britse beurs

Grishall Grange - New Holland heeft de T4-serie een update gegeven. De kleine T4 Powerstar (4.55 tot en met 4.75) krijgt een nieuwe FPT Tier4-final-motor, die 11 procent zuiniger zal zijn dan de huidige Tier 3A-motor. Ook is de service-interval opgeschroefd van 400 naar 600 uur.

De grote T4's (4.75 tot en met 4.115) behouden vooralsnog de huidige Tier 3B-motor. Beide trekkers waren voor het eerst op de Britse openluchtbeurs Cereals in Europa te zien. Cereals werd 11 en 12 juni gehouden in Grishall Grange bij Cambridge. Binnenkort toont New Holland de nieuwe modellen ook op de Fantastic Farmers Days in Nederland.

Voortaan is er meer keuzevrijheid in transmissies. Er is keus uit een 12V-12A of een 24V-24A, beide uit te rusten met naar wens een mechanische omkeer of met een omkeershuttle.

Door voortaan alle hendels rechts van de bestuurder te positioneren, is de ergonomie verbeterd. Ook wordt supersteer, dat extra scherp sturen mogelijk maakt, op de T4 leverbaar. Supersteer was een optie op de T5000 en TLA-serie, maar werd geschrapt toen deze series werden opgevolgd door de T4-serie. Tot slot zijn de nieuwe T4's vier centimeter lager dan de huidige T4-modellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.